Maandelijkse Archieven: Oktober 2019

  1. Veilig fietsen in de herfst!

    Veilig fietsen in de herfst!

    Veilig fietsen in de herfst!

    Heb jij zin om er lekker op uit te trekken deze herfst? Je gedachten verzetten, je vergapen aan alle dwarrelende herfstbladeren, geuren van dennenappels en de frisse wind om je lijf. Het is een heerlijk seizoen om naar buiten te gaan en op de trappers te staan. Maar ook is het vroeger donker, en vraagt dat om extra alertheid op je eigen veiligheid. Wil jij veilig de herfst doorkomen? Let dan op de volgende tips!

    Meer mogelijkheden

    Wist je dat jaarlijks ongeveer 150 tot 200 mensen om het leven komen door een fietsongeval? In een groot deel van die ongevallen speelt het gebrek aan licht een rol. Als sportief fietser weet je ook hoe belangrijk zichtbaarheid is. Bereid je daar dus goed op voor. Natuurlijk is fietsverlichting hierbij belangrijk, maar vergeet ook niet de mogelijkheden van reflecterende kleding en reflectoren op je fiets. Er is meestal meer mogelijk dan je denkt!

    Regelgeving

    Ken je ook daadwerkelijk

    Lees meer »
  2. Fiets van de zaak wordt aantrekkelijker

    Fiets van de zaak wordt aantrekkelijker

    Nederlandse werknemers en ondernemers kunnen eenvoudiger een fiets, elektrische fiets of speed pedelec van de zaak gebruiken voor privédoeleinden. Net zoals bij een auto van de zaak komt er bij de bedrijfsfiets een forfaitaire bijtelling voor het privégebruik. Deze versimpeling van de fiscale fietsregeling gaat van start per 1 januari 2020. Hoe zitten de nieuwe fiscale regels in elkaar? Onze leverancier QWIC ging voor jou op onderzoek. 

    Bijtelling zoals bij een “auto van de zaak”

    Fietsen naar het werk is goed voor het milieu, hierdoor maakt het kabinet het gebruik van een fiets van de zaak een stuk aantrekkelijker door het versimpelen van de fiscale fietsregeling. Per 1 januari 2020 wordt de bijtelling voor een fiets van de zaak net zo eenvoudig als die voor een auto van de zaak. Dit betekent dat men jaarlijks een bijtellingspercentage van 7% van de consumentenadviesprijs (opgelegd door de fietsfabrikant) moet optellen bij het

    Lees meer »
  3. Welke kleding heb je nodig voor het winterseizoen?

    Welke kleding heb je nodig voor het winterseizoen?

    Welke kleding heb je nodig voor het winterseizoen?

    Herfst en winter. Voor de één de mooiste tijd van het jaar, de ander vreest de kou en regen. Als jij een fervent wielrenner bent, is het net zo. Want ondanks dat het weer misschien wisselvalliger wordt, kan het zijn dat jij juist nu de paden op wilt gaan. Lekkere frisse lucht voelen, rustige fietspaden en een prachtige, kleurrijke natuur. Maar op een gegeven moment ontkom je er niet aan: het is te koud voor je zomerse kloffie.

    Voorbereiden op het nieuwe seizoen

    Laat dat je niet weerhouden om op de fiets te stappen. Want dat beweging goed voor je is, is natuurlijk niet seizoensgebonden. Maar wel vraagt het enige voorbereiding van de fietsgarderobe. Wat je nu het beste kunt dragen in de herfst en winter, is persoonlijk. Bedenk je of jij snel warm bent en veel en gauw zweet, want uiteraard is het nuttig je kleding daarop aan te passen. Maar ook het type training bepaalt wat voor kleding je het beste kunt dragen. I

    Lees meer »