Blog

  1. Fietssport tijdens het Corona Virus

    Fietssport tijdens het Corona Virus

    Fietssport tijdens het corona virus.

    Update 1 april, 12.30 uur

    Fiets Solo Fiets Safe

    Het kabinet heeft alle samenkomsten tot 1 juni verboden, waarbij ook geen ondergrens van 100 personen meer is. Individueel sporten in de buitenlucht kan nog wel. Dat telt dus gelukkig ook voor wielrennen en mountainbiken. Maar fiets solo en fiets safe! Zoek geen risico's op waardoor je aangewezen moet worden op medische hulp. De gezondheid en veiligheid van iedereen staat voorop. 

    Imuunsysteem

    Het is ook verstandig om zware trainingen te vermijden. Dus parkeer je interval- of bloktrainingen voor nu. Oftewel vermijd trainingen die een aanslag op je imuunsysteem zijn. Probeer je imuunsysteem zo sterk mogelijk te houden door verstandige keuzes

    Lees meer »
  2. Feestmaand! Cadeautjes voor de fietsliefhebber!

    Feestmaand! Cadeautjes voor de fietsliefhebber!

    Feestmaand! Cadeautjes voor de fietsliefhebber

    Het einde van het jaar staat om de hoek, volgens sommigen de leukste maand van allemaal. Veel sfeer en gezelligheid, lekker eten en drinken, familie en vrienden om je heen. Jammer alleen dat er met die korte dagen weinig tijd overblijft om een frisse neus te halen op de fiets, natuurlijk. Maar wat wél kan: elkaars fietsershart verblijden met de mooiste cadeaus voor onder de boom!

    Een perfect cadeau

    Om tot een perfect cadeau te komen, is het altijd slim om te kijken waar de ontvanger van houdt. Als dit een fietser is, is dat natuurlijk handig. Want er is altijd wel iets moois uit te zoeken, in welke prijsklasse je ook zit. Ook al is fietsen niet perse een goedkope sport, er zijn genoeg accessoires of ideeën die ook met een klein budget haalbaar zijn.

    Een kleiner budget

    Wil je voor dit cadeau i

    Lees meer »
  3. Ook binnen lekker op de fiets!

    Ook binnen lekker op de fiets!

    Ook binnen lekker op de fiets!

    De dagen worden steeds korter, kouder en vooral ook natter. Wat wil je, het is alweer bijna winter! Is het in andere seizoenen een feestje om erop uit te trekken op je racefiets of mountainbike, in deze tijd van het jaar staan de lange fietsritten in de buitenlucht even op een lager pitje. Maar waarschijnlijk wil je wél je vorm houden en lekker blijven trainen. Gelukkig zijn er verschillende manieren om binnen ook aan de slag te kunnen.

    In de warmte van je huis

    Als fanatieke wielrenner wil je natuurlijk graag je conditie op peil houden houden zodat je in het voorjaar weer fit op de fiets kunt stappen. Dé manier om indoor te trainen is door middel van een hometrainer, zoals de Tacx fietstrainer. Je zet de hometrainer in je woonkamer, slaapkamer of garage en trappen maar! Vaak is het mogelijk verschillende hoogtes en weerstand in te stellen, waardoor je een t

    Lees meer »
  4. Veilig fietsen in de herfst!

    Veilig fietsen in de herfst!

    Veilig fietsen in de herfst!

    Heb jij zin om er lekker op uit te trekken deze herfst? Je gedachten verzetten, je vergapen aan alle dwarrelende herfstbladeren, geuren van dennenappels en de frisse wind om je lijf. Het is een heerlijk seizoen om naar buiten te gaan en op de trappers te staan. Maar ook is het vroeger donker, en vraagt dat om extra alertheid op je eigen veiligheid. Wil jij veilig de herfst doorkomen? Let dan op de volgende tips!

    Meer mogelijkheden

    Wist je dat jaarlijks ongeveer 150 tot 200 mensen om het leven komen door een fietsongeval? In een groot deel van die ongevallen speelt het gebrek aan licht een rol. Als sportief fietser weet je ook hoe belangrijk zichtbaarheid is. Bereid je daar dus goed op voor. Natuurlijk is fietsverlichting hierbij belangrijk, maar vergeet ook niet de mogelijkheden van reflecterende kleding en reflectoren op je fiets. Er is meestal meer mogelijk dan je denkt!

    Regelgeving

    Ken je ook daadwerkelijk

    Lees meer »
  5. Fiets van de zaak wordt aantrekkelijker

    Fiets van de zaak wordt aantrekkelijker

    Nederlandse werknemers en ondernemers kunnen eenvoudiger een fiets, elektrische fiets of speed pedelec van de zaak gebruiken voor privédoeleinden. Net zoals bij een auto van de zaak komt er bij de bedrijfsfiets een forfaitaire bijtelling voor het privégebruik. Deze versimpeling van de fiscale fietsregeling gaat van start per 1 januari 2020. Hoe zitten de nieuwe fiscale regels in elkaar? Onze leverancier QWIC ging voor jou op onderzoek. 

    Bijtelling zoals bij een “auto van de zaak”

    Fietsen naar het werk is goed voor het milieu, hierdoor maakt het kabinet het gebruik van een fiets van de zaak een stuk aantrekkelijker door het versimpelen van de fiscale fietsregeling. Per 1 januari 2020 wordt de bijtelling voor een fiets van de zaak net zo eenvoudig als die voor een auto van de zaak. Dit betekent dat men jaarlijks een bijtellingspercentage van 7% van de consumentenadviesprijs (opgelegd door de fietsfabrikant) moet optellen bij het

    Lees meer »
  6. Welke kleding heb je nodig voor het winterseizoen?

    Welke kleding heb je nodig voor het winterseizoen?

    Welke kleding heb je nodig voor het winterseizoen?

    Herfst en winter. Voor de één de mooiste tijd van het jaar, de ander vreest de kou en regen. Als jij een fervent wielrenner bent, is het net zo. Want ondanks dat het weer misschien wisselvalliger wordt, kan het zijn dat jij juist nu de paden op wilt gaan. Lekkere frisse lucht voelen, rustige fietspaden en een prachtige, kleurrijke natuur. Maar op een gegeven moment ontkom je er niet aan: het is te koud voor je zomerse kloffie.

    Voorbereiden op het nieuwe seizoen

    Laat dat je niet weerhouden om op de fiets te stappen. Want dat beweging goed voor je is, is natuurlijk niet seizoensgebonden. Maar wel vraagt het enige voorbereiding van de fietsgarderobe. Wat je nu het beste kunt dragen in de herfst en winter, is persoonlijk. Bedenk je of jij snel warm bent en veel en gauw zweet, want uiteraard is het nuttig je kleding daarop aan te passen. Maar ook het type training bepaalt wat voor kleding je het beste kunt dragen. I

    Lees meer »
  7. Een fietsnavigatiesysteem: dé gadget voor op je fiets!

    Een fietsnavigatiesysteem: dé gadget voor op je fiets!

    Een fietsnavigatiesysteem: dé gadget voor op je fiets!

    Met de fiets op ontdekkingstocht. Zomaar wat bochten links en rechts nemen en wel zien waar je uitkomt. Het klinkt heel avontuurlijk, maar soms baal je ervan dat die route toch minder mooi was dan je hoopte of dat je weer eens op de verkeerde plek uitkwam. Een welkome hulp is een fietsnavigatiesysteem. Je fietst dan mét behoud van avontuur (lees: onverwachts prachtige routes ontdekken), én met een goede uitkomst (lees: niet ineens uitkomen op grote wegen)!

    Voor elk type fietser

    Of je nu avontuurlijk ingesteld bent of niet: voor elk type fietser is er een geschikt systeem voor je fiets. Je kunt kiezen tussen een fietsnavigatiesysteem of een fietscomputer. Ben jij een fietser die door weer en wind alsnog tientallen kilometers aflegt? Dan heb je meer opties nodig dan degenen die slechts sporadisch hu

    Lees meer »
  8. Jouw fiets mee op vakantie!

    Jouw fiets mee op vakantie!

    Jouw fiets mee op vakantie!

    Het is bijna zomer, de vakantie komt er weer aan. Heerlijk, want het is vaak mooi weer en dus bij uitstek een periode om lekker te fietsen! En zeker als je naar het buitenland vertrekt biedt dat mooie kansen. Ons land is beroemd om haar platte natuur, dus is het ontzettend leuk om eens bergopwaarts te moeten trappen, of je juist naar beneden te voelen zoeven. Natuurlijk kun je op heel veel plaatsen een fiets huren om dat soort mooie tochtjes te maken. Maar het kan ook dat je het liefst op je eigen stalen ros rijdt. En daar zijn verschillende mogelijkheden voor.

    Fiets vervoeren

    Er zijn verschillende manieren om je fiets te vervoeren, en dat hangt natuurlijk helemaal af van hoe jij op je plaats van bestemming wilt komen. Ongeveer twee op de vijf Nederlanders die naar het buitenland gaat met vakantie, kiest voor het vliegtuig. Ook als je gaat vliegen, is het mogelijk je fiets mee te nemen. Een Bike travel bag is een veilige manier

    Lees meer »
  9. Sportdrank op de fiets: wat moet je drinken?

    Sportdrank op de fiets: wat moet je drinken?

    Sportdrank op de fiets: wat moet je drinken? 

    Om goed te kunnen fietsen, moet je energie hebben. De meeste mensen weten dat wel. Energie kun je halen uit voeding, maar drinken is minstens zo belangrijk. De allergrootste valkuil is te weinig drinken. Soms drinken wielrenners weinig omdat ze geen dorst hebben. Maar ook al voel je geen dorst, je hebt toch vocht nodig. Wist je namelijk dat als je 2% vocht verliest, je prestaties met wel 20% kunnen dalen? Genoeg drinken is dus van groot belang. Als vuistregel gaat het, bij 'normaal' weer, om een halve liter per anderhalf uur. Iets meer mag natuurlijk ook!

     

    Hydrateren, hydrateren

    Hydrateren is dus erg belangrijk. En als je een rustig tochtje maakt, kan water in principe voldoende zijn. Maar bij langere tochten, erg warm weer of zware trainingen heb je wat meer nodig om je energie en mineralen op peil te houden. In dat geval is sportdrank e

    Lees meer »
  10. Tochtje in de buitenlucht? Fietskleding maakt het verschil!

    Tochtje in de buitenlucht? Fietskleding maakt het verschil!

    Tochtje in de buitenlucht? Fietskleding maakt het verschil!

    Vakantie? Check. Een heerlijk warm zonnetje? Check. Goede (race)fiets en mooie tocht uitgestippeld? Check. Dan rest er nog maar één ding: het kiezen van de juiste fietskleding, zodat jij optimaal (en koel en droog) kunt genieten van je zomertocht. Want het is écht zo: de juiste fietskleding maakt het verschil tussen een goede rit en een vervelend tochtje op je (race)fiets. Laat die zonnige dagen maar komen: met deze wielerkleding kun jij zelfs het meest lastige parcours aan!

     

    Fietskleding: veel eisen

    Niets zo onvoorspelbaar als het weer. Daarom moet jouw fietsoutfit geschikt zijn om hete zomerdagen te trotseren, maar ook geschikt zijn om jou te beschermen tegen een zomerse regenbui of fikse zomerbries. Wanneer je het fietsen echt als een sport beoefent, dan ben je in weer en wind actief bezig en lever je prestaties. Tijdens het fietsen - en zéker tijdens het wielrennen - beweegt je lichaam niet

    Lees meer »